Tuesday, October 27, 2009

TeLaTaH NuRaiN

Suka sgt Ain ngan kereta ni... sampai taknak bangun ......asyik dok pusing stereng sambil mulut buat bunyi bunyian enjin kereta....heheh. Gambar ni aku ambil selepas Ain masuk berjumpa doktor Pakar pada 19 hb Oktober yg lalu. Dah nak sampai seminggu sakit ain lom baik....dari klinik swasta ke hospital kerajaan.....akhirnya amik keputusan pegi pakar kanak-kanak ler.. Kena plak hari tu aku dpt cuti ganti hari Deepavali ..aku pun malas nak tunggu lagi..tau la kan...budak budak ni tak reti nak bagitau dia sakit apa..so sebagai ibu & ayah , kita kena la sentiasa alert pasai benda ni.

Tgk tu steady tak ain mengambil selekoh ..ekekekeke..macam orang dah berpengalaman memandu la plak.. jalan pun masih bertitle LESEN L...ni kan plak nak memandu....Sempat jugak aku snap gambar ni .... tapi satu gambar aku tak sempat nak snap la..masa tu aku ngan wife aku tengah mendengar penjelasan dari pembantu klinik tu pasai sukatan ubat yg di tetapkan. Tiba-tiba aku terdengar la samar2 ....."Bah" .."Bah" "Bah".... aku pusing la tgk kat belakang..... Aikk.... mana ain .... nampak kereta tu kosong ja.....ain dah jatuh masuk bawah keta....hehehehe.......dia tak leh bangun sendiri ...patut la dok panggil aku...heheheh.... Leka punya pasal dok dengar penjelasan tu sampai kami tak perasan ain dah jatuh bawah.....Nasib baik dia tak keriau...senyum aja dia hehehe...seronok punya pasal la tu


Alhamdulillah....Syukur..Dengan izin Allah S.W.T. setelah jumpa pakar tu ...keadaan Ain semakin pulih....Selera makan dia mula bertambah .... Dia dh mula ceria semula .....Sejak dh boleh berjalan ni.... dia semakin byk bermain ...tidur pun dah mula kurang dah...tapi so far ok lah sebab tidur mlm masih ikut time biasa....kalau tidak jenuh la kami melayan nnt sampai tengah malam..


Suka sgt dia kat kereta tu.... alamat pasni abah dia kena gak la beli kereta untuk dia bermain kat umah...Tapi sesuai ka budak perempuan main kereta errkkk ???.... aku beli set pinggan mangkuk jer lah ...hahahaha........ Ntah la....bab ni bagi mama dia la fikir ..ekekek.....

tgk la gambar ni.....dah la tengah bawa kereta ..... pandai lak dok jelir jelirkan abah dia...amboi nak kena ni .....babab karang baru tau ...ekekeek....





Saturday, October 17, 2009

NuR AiN ~~~LaNgKaH PerTaMa

Langkah Pertama...... apa sebenarnya yg di maksud kan ??? hehehe ..kalau nak di terangkan kat sini mmg panjang.... Mcm mcm benda leh di tafsirkan dengan "LANGKAH PERTAMA ".... tapi bagi aku ..Langkah pertama ni semestinya aku maksudkan tentang Ain yg dah mula leh berjalan ..... maklumlah pengalaman pertama...melihat puteri sendiri mengorak langkahnya yg pertama.... happy sesgt...mana der ibu bapa yg tak happy melihat langkah pertama anak nya....hehehe...samalah ngan aku....tak dpt di gambarkan bagaimana perasaan aku apabila melihat ain berjalan di luar rumah . Tapi ..dengan bermulanya langkah pertama ni bermakna bermula la juga langkah berjaga2..... mau tidaknya... perkara yg ain suka buat semestinya nak bertenggek kat kaki tangga dan panjat tangga,,,, risau ...mmg risau.....cepat jer dia panjat tangga tu..aduhhhh........kalau jatuh....kompom ...mmg kompom la keriau ....... dan satu lagi.....jatuh dan rebah tu adat resam la.... nak buat mcm mana..... standby jer la ..ahli persatuan bulan sabit merah a.k.a aku & bini aku la ...sapa lagi ...hehehehe


video


So kat sini aku post kan klip pendek ain tgh berjalan jalan di halaman rumah.....hehehe...jenuh gak la aku mengedit klip ni..sebab byk sgt gangguan....pelakon pelakon kecil yang tak berkenaan....sorry yer anak2 buah ku....this is for AIN only...hehehehehe... Jgn Marah.....heheheh

Friday, October 9, 2009

CooL Cha...!!!! Cool Cha ....!!!! Cool Cha Chicken !!!

OOOOOOOOO.................. yg ni la yg di sebut sebut sgt oleh kawan2 ku.......... sebelum ni tertanya tanya gak la apa kejadah la makanan nama Cool Cha tuu....hehehehe ... So ahad lepas aku pun pegi la Kapitan... Dengan rasa ingin tahu yg begitu menebal ..aku melangkah masuk ke Kapitan ...buat rileks jer cam tau dah apa yg nak pilih...hahaha...... Mai la pelayan sorang ni ngan menu makanan.... Biasala kan dalam kepala dah tau dah nak cari apa....then ... aku belek punya belek.....jumpa la ....Cool Cha ni....di kategori kan dlm kategori Pizza..... haaaa....... baru la terlerai segala persoalan... HAHAHAHA.......sejenis pizza rupanya..... so aku pun order la ...Cool Cha Chicken 1.....ekekekek......so kalau nak tau rupanya....tgk la gambar kat bawah ni ...:P

Aku belek punya belek...... " Ishhh ...kenyang ka kami nak mkn Cool Cha ni 2 laki bini ? "...... Tak kenyang kot..... Then ,,,apa lagi...order la plak 1 set Ayam Tandoori....... Lama dah tak pekena ayam tandoori Kapitan.....Feveret Kami berdua masa tunang tunangan dulu....hahahahah... Sedap la roti Naan dia....lembut dan lemak berkrim .....disukai ramai ..hehehehe... So ...tau la kan ...lepas tu kami buat apa.....KAMI MAKAN LAAAA :P:P......hehehehehehehehehe Lepas Makan kami pun gerak ler ke rumah mak aku yg rasanya tak berapa jauh...lebih kurang 2 km jer... Lepask sana jap sampai kul 5.30...


5.30 ptg...- Kami gerak balik dari rumah Mak aku .... terus gi beli susu Ain kat Bandar sunway then pastu berenti kejap beli bihun goreng singapore untuk mak mertua aku kat umah nnt dia nak mkn pas solat maghrib. Pastu baru la gi shopping shopping kat Tesco .. Beli brg2 yg kami tak sempat beli kelmarin. Ain lak sekarang ni taknak duduk dah dlm troli dh.... mungkin sebab dia tak leh nak tgk mcm mcm benda kat depan hehe ...... so dia lebih selesa berdiri ja dalam troli tu sambil kiri kanan tangan nya memegang troli tu. amboi mcm kuat sgt berdiri tu.......hehehe...apa apa jer lah Ain...asalkan tak buat hal....senang sket keje kami nak pilih barang.....hahahah.

Tengoklah gambar tu....amboi ......memandai jer pegang eskalator tu.....mcm org2 besar lak .,,, :P :P

Wednesday, October 7, 2009

HAPPY BIRTHDAY NUR AIN BATRISYA ~~02/10/2009

07 Oktober 2009 , 5 hari selepas Hari UlangTahun Kelahiran yg pertama puteriku Nur Ain Batrisya. Baru mlm ni rasa ada kelapangan sket nak uploadkan gambar ain ngan kek birthday dia. Birthday ain tahun ni jatuh pada hari jumaat , aduhhh!!!!! sampai umah pun dah 6.30 ptg...nak kuar lak cari kek...... bising la Mak tok dia nnt kalau kuar time dh nak masuk waktu Maghrib...hehehehehehe..... So aku decide nak belikan pada hari Sabtu jer lah....03/10/09 takpe lah lewat sehari jer.... So aku just beli kek jer la coz pada awalnya mmg tak planning apa apa pun untuk meraikan birthday pertama ain...

Tapi memandangkan ramai rakyat rakyat kecil di sekeliling rumah menunggu dgn penuh debaran bagaimana lah rupanya kek Birthday Ain yg pertama ni ...hehe ... Tergerak rasa hati kami suami isteri nak hadiah kan mereka coklat, keropok & sumi yg merupakan makanan kegemaran rakyat rakyat kecil kat rumah tu.. Rakyat2 kecil yg aku maksudkan tu adalah anak2 sedara yg tinggal berdekatan dgn rumah aku. Derang ni la yg byk membantu kami menjaga ain tatkala kami sibuk mengurus kan hal lain. Ain pun dah mmg kenal sgt la derang ni sampai dengar suara pun dia dah kenal sapa dia ...heheh ....

NUR AIN BATRISYA ,,, ingat pesan mama & abah k..... bila besar nanti jadilah org yg berguna kepada keluarga , agama & bangsa. insyaallahhhhh........... MAMA & ABAH love U sooooo Muchhh ........................HAPPY BIRTHDAY !!!!!!!!!!!!!!!